Maistinės mielės net tik gali pagerinti maisto skonio kobybę, tačiau ir suteiks organizmui vitaminų bei mineralų, o veganui, vegetarui bus B12 vitaminų šaltinis.
po 1 valg. š. per dieną. Galima barstyti ant duonos, skanu ant salotų, į troškinį, ištirpinti vandenyje, sultyse. Kad nežūtų vitaminai, nekaitinkite iki 100ºC!
Maistinėse mielėse gausu cinko, kuris padeda efektyviau reguliuoti hormonus: augimo, lytinius, liaukų, insuliną. Reikalingas baltymų sintezei ir ląstelių augimui. Padeda apsaugoti organizmą nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio. Veikia priešuždegimiškai, naudingas sąnariams ir kraujagyslių sienelėms.
Mielėse esančių vitaminų nauda:
Mažakraujystei (raudonųjų kraujo kūnelių ir hemoglobino susidarymui, mažina nuovargį, gerina koncentraciją)
Niacinas, B2, pantoteno, folio rūgštys, B6, B12.
Smegenų veiklai (tinkama nervų sistemos veikla, gera psihologinė funkcija):
B1, B2, B3, biotinas, B6, B12, B5.
Širdies veiklai:
B2, B1, B9, B6, B12.
Vaisingumui, augimui, vystymuisi (apsigimimų rizikos mažinimui ir tinkamam vaisiaus augimui/vystymuisi):
Folatas, B12, cinkas.
Sveikatai ir grožiui (plaukams, nagams, oksidaciniam stresui):